Tigara electronica - Mod utilizare produse

Instructiuni de Folosire

Instructiunile de utilizare sunt valabile pentru toate produsele de pe site. Daca exista particularitati acestea vor fi mentionate in pagina produsului respectiv.
Baterii
Bateriile li-polimer nu se formateaza si nu trebuie trecute obligatoriu prin cicluri complete si repetate de incarcare-descarcare. De asemenea bateriile pot fi reincarcate oricand indiferent de starea de incarcare, fara nici un pericol, tehnologia li-polimer nu prezinta efect de memorie.
In momentul achizitiei acestea sunt incarcate cca. 50% din capacitate si pot fi folosite normal.
Functia de pornire/oprire a bateriei se utilizeaza apasand succesiv de 5 ori pe butonul bateriei intr-un interval cat mai scurt de timp. In acest fel se poate preveni activarea accidentala in buzunar.
Bateriile comercializate de noi au un indicator luminos care semnalizeaza starea de functionare a bateriei. Daca acesta clipeste repetat timp de 10sec in momentul activarii inseamna ca bateria este descarcata si trebuie reincarcata.
Unele baterii au temporizare pentru a preveni activarea accidentala sau activarea cu o durata de timp prea lunga si nu inseamna descarcarea bateriei. Acest lucru este semnalizat prin clipirea indicatorului timp de 4-5 secunde si inseamna ca s-a atins limita de temporizare. O activare ulterioara decurge normal.
Incarcarea bateriilor
Incarcarea se face prin insurubarea bateriei in incarcator. Va recomandam sa nu folositi forta excesiva la insurubare, acest lucru nu face decat sa conduca la deteriorarea prematura a contactelor si stricarea bateriei. La insurubarea in incarcator, in momentul in care bateria face contact indicatorul luminos al bateriei clipeste repetat timp de cca. 5 secunde.
In timpul incarcarii LED-ul are culoarea rosie, la sfarsitul incarcarii sau fara baterie conectata culoarea este verde sau albastra.
Inainte de incarcare recomandam sa curatati bine conectorul bateriei cu un servetel pentru a indeparta orice eventuale depuneri. Aceasta operatiune asigura un contact mai bun in incarcator si prelungeste viata bateriei.
Incarcarea este semnalizata prin indicatorul luminos rosu aflat pe incarcator. Terminarea procesului de incarcare este anuntata prin schimbarea culorii in verde sau albastru, in functie de model.
Vaporizatorul
Vaporizatoarele (atomizoarele) sunt livrate de fabricanti umezite cu un lichid de protectie. Este indicat ca sa il suflati afara din vaporizator apoi sa montati un cartus incarcat cu lichid. Lasati sa se absoarba bine in vaporizator apoi sa incepeti sa il folositi.
La primele vaporizari atomizorul nu functioneaza inca la capacitatea normala, el isi revine treptat pe masura ce lichidul de protectie este inlocuit cu lichidul din rezervor si poate dura intre 15min si 1 ora in functie de stilul de folosire. 
Nu lasati niciodata vaporizatorul sa se usuce (pe servetel sau la caldura excesiva) acest lucru ii afecteaza functionarea si scade calitatea vaporilor.
Un vaporizator defect se depisteaza daca atunci cand este montat pe baterie, la activarea acesteia (semnalizata luminos) nu produce vapori. Este timpul sa il inlocuiti. Recomandam sa aveti mereu unul de rezerva cu dumneavoastra.
Cartomizorul
Cartomizoarele nu sunt incarcate cu lichid! Inainte de a le folosi acestea trebuie incarcate cu lichid conform informatiilor din pagina produsului.
Incarcatorul
Va oferim doar incarcatoare cu alimentare prin mufa USB. Motivul acestei alegeri este faptul ca cele cu mufa USB sunt mai rapide decat cele de casa (priza) iar conectorul USB este la ora actuala mai raspandit si se gaseste mult mai usor ca o priza. De asemenea este mai usor ca greutate si mai comod de tinut la indemana.
Procesul de incarcare este semnalizat prin culoarea rosie a indicatorului luminos. Acesta se schimba in verde (sau albastru in functie de model) la sfarsitul incarcarii.
Precautii
Nu lasati niciodata vaporizatoarele la indemana copiilor!
Contin piese mici ce poti fi inghitite usor.
Evitati pe cat posibil socurile mecanice (prin scapare pe suprafete dure sau insurubare fortata) asupra componentelor.
Informatii lichide
Nicotina este o substanta toxica! Nu lasati vaporizatoarele nesupravegheate in preajma copiilor sau a animalelor de casa.
Utilizarea vaporizatoarelor personale de catre persoanele cu probleme ale aparatului cardio-vascular, femeile gravide sau cele care alapteaza este total contraindicata.
In urma studiilor efectuate s-au obtinut valori de 10 ori mai mici ale nicotinei din aburul produs  decat in cazul tigarilor, va rugam sa aveti totusi in vedere ca aburul expirat contine nicotina.
Principalii constituenti ai lichidelor sunt:
- glicerina (0-80%)
- propilen glicolul (0-80%)
- apa distilata (0-20%)
- nicotina (0-3.6%)
- diferite substante aromatizante
Lichidele Dekang comercializate de Mahoarca provin de la Changning Dekang Biotechnology Co. LTD, cel mai mare producator de lichide la ora actuala.
Lichidele originale Dekang se deosebesc prin:
- dop cu protectie stantat in relief cu sigla YNDK
- data de productie si expirare imprimata pe sticla

Contraindicatii

 

Daca sunteti deja fumator, in principiu dintre toate elementele continute de tigara clasica Tigara Electronica pastreaza doar nicotina si aroma de tutun. Dispar toate efectele nocive ale gudronului, tarului si celor cateva mii de componente chimice nocive ale fumului de tigara din tutun. Exista totusi situatii cand nu ar trebui sa fumati deloc.

Produsul nu este recomandat pentru:

    * tinerii sub 18 ani.
    * persoanele alergice la nicotina, daca se folosesc rezerve cu concentratie mai mare de 0mg.
    * persoanele care sufera de boli cardiace, fara consultarea prealabila a medicului.
    * persoanele care sufera de angina, astm, sau alte boli respiratorii grave.
    * bolnavii de diabet zaharat, fara consultarea prealabila a medicului.
    * femei insarcinate si mame care alapteaza.
    * persoanele care sufera de boli cronice grave, epilepsie, fara consultarea prealabila a medicului.


AVERTISMENT!

Folosind Tigara Electronica nu dispare dependenta de nicotina! Pentru a renunta definitiv la fumat, trebuie sa reduceti treptat concentratia de nicotina pe parcursul a mai multe saptamani. Nicotina nu este un produs cancerigen, dar poate avea efecte adverse in cazul in care suferiti de anumite boli, cum ar fi hipertensiunea arteriala.