Solutionarea online a litigiilor

Despre Platforma SOL

Platforma de soluționare on-line a litigiilor (SOL) este pusă la dispoziție de Comisia Europeană pentru a le permite consumatorilor și comercianților din UE sau din Norvegia, Islanda și Liechtenstein să-și soluționeze litigiile legate de produse și servicii cumpărate de pe internet, fără să apeleze la instanță.

Platforma SOL nu este asociată cu niciun comerciant. O puteți folosi pentru a trimite reclamația dvs. la un organism autorizat de soluționare a litigiilor.

Un organism de soluționare a litigiilor este o organizație sau o persoană imparțială care ajută consumatorii și comercianții să soluționeze un litigiu. Acest proces se numește mecanism alternativ de soluționare a litigiilor și, de obicei, este mai rapid și mai ieftin decât aducerea în fața instanței.

Platforma SOL utilizează numai organisme de soluționare a litigiilor autorizate de guvernele naționale pentru standardele lor de calitate în materie de corectitudine, transparență, eficacitate și accesibilitate.

Platforma SOL este ușor de folosit, ghidându-i pe utilizatori pas cu pas. Ea furnizează traduceri în toate limbile oficiale ale UE și prevede termene limită pentru soluționarea reclamațiilor.

<< Acceseaza platforma SOL >>